Veera Vuorento: ”Ei kertakäyttömuotia.”

Pukuompelija Veera Vuorento kuvailee työtään henkilökohtaiseksi. Hän haluaa luoda pitkäikäisiä, kestäviä, kantajansa näköisiä hyötytuotteita. Erityisen mielekkäänä hän pitää vaatteiden valmistamista haastaville vartalotyypeille ja ihmisille joilla on erityistarpeita.

”Puhdas intohimo alaan on ajanut minut ammattiini.”

Vuorento on SurSur Desigsin perustajajäsen. Vuonna 2012 hän ompeli liiketilassa toimineessa kangaskaupassa toiminimen alla. Kun hänelle avautui mahdollisuus ottaa käyttöönsä koko liiketila, tarttui hän siihen ja perusti osakeyhtiön nykyiselle ompelimo & kangaskaupalle.

”Lukion jälkeen hain suuntaa. Matkustelin ja työskentelin ravintola-alalla. Ymmärsin, että haluan tehdä työkseni alaa jolle voin antaa kaikkeni.”

 

Elviira Hyyryläinen: ”Tärkeintä on, että vaate istuu kauniisti, muttei purista.”

Tie yhdeksi SurSur Designsin omistajaksi oli mutkikas vaatetusompelija Elviira Hyyryläiselle. Työura alkoi koulun ohella 15-vuotiaana puutarha-alalta ja jatkui ravintola-alalle, jolla Hyyryläinen vietti kuusi vuotta.

”Kaipasin kädentaitoalalle. Nyt saan toteuttaa itseäni esimerkiksi SurSur Designsin tulevan urheiluvaatemalliston kautta.”

Vaatteiden tärkeimmiksi piirteiksi hän listaa hyvät materiaalit, istuvuuden ja mukavuuden.

Vuonna 2014 valmistunut Hyyryläinen sai työharjoittelustaan enemmän kuin osasi odottaa.

”En ajatellut saavani töitä koko alalta. Sain töitä – ja firmankin kaupan päälle.”

 

Ella Snellman: ”Hyvä vaate tuo kauniisti esille kantajansa fyysisen ja henkisen puolen”

Ella Snellmanin suhde SurSur Designiin alkoi yläkouluikäisenä, kun Vuorento teki ammattiopintojensa näytetyön Snellmanille.

”Muutamaa vuotta myöhemmin tein wanhojen tanssien pukuni Veeran avustamana.”

Nyt Snellman opiskelee vestonomiksi ja osallistuu SurSur Designin toimintaan opintojen suomissa puitteissa. Pukutaiteesta ja puvustuksesta kiinnostunut Snellman tuo pöytään tuoretta näkökulmaa.

”Haluan valloittaa uutta asiakaskuntaa ja tehdä ompelimosta myös nuorempien kuluttajien palvelun.”